Åpne i nettleser
Finn din plass i vårt kreative fellesskap
nettside Facebook Twitter linkedin
God Påske!

De fleste ulykker skjer i hjemmet!

Jon Arve Risan, Styreleder NorStella

NorStella ønsker deg en riktig god påske og vil slik, vi gjorde i fjor, oppfordre til ekstrem varsomhet i skibakken slik at ikke uhellet er ute. Risikoen er imidlertid mindre i år siden alle har fått beskjed om i størst mulig grad holde seg hjemme og sove der de bor.

Norge sies å være på ulykkestoppen blant de nordiske landene, og andelen hjemmeulykker er størst. Jeg vet hva jeg snakker om fordi jeg nettopp har skadet et ribbein da jeg drev med smittevern av kontaktflater i trappa.

Ulykkene skjer over hele huset - og i hagen.

Inne i huset skjer de fleste der man oppholder seg mest. Det betyr at de fleste skjer i stua og soverommet, litt færre i trappa, på kjøkkenet og på badet.

Men hvis vi tenker på hvor liten tid vi oppholder oss for eksempel i trappa eller på badet hver dag, så kan man si at sannsynligheten for at man skal skade seg der kanskje er minst like stor som i stua.

Når det gjelder fall, er årsakene blant annet løse tepper, glatte gulv, verktøy som svikter og manglende ferdigheter hos brukeren.

De fleste ulykkene skjer dermed faktisk i hjemmet. Var det noen som snakket om hytta?

Uansett: En riktig god påske! Trå forsiktig! Hold avstand! Vask hendene og bruk nysekroken! 

 

Anne Marthe Zetterwall

ByLab i Gjøvik - verdt å lære av?

Jon Arve Risan, Styreleder NorStella

NorStella har som mål å være relevant og tilgjengelig for hele landet. Å kartlegge spennende initiativ som foregår i de mange norske kommunene er et satsningsområde for nettverket K+ i NorStella.

I april har vi valgt å lære mer om ByLab prosjektet i Gjøvik kommune. Hvordan har de jobbet for å samle næringsliv, kommunen, akademia rundt felles prosjekter?

Hva legger Gjøvik kommune i ordet Samskapningskommune? Hvorfor har de startet ByLab prosjektet og hva har de erfart så langt?

NorStella og nettverket K+ har som mål å plukke opp relevante og spennene prosjekter som andre kommuner kan bli inspirert av og kanskje lære noe av?

Er du nysgjerrig på hva Anne Marthe Zettervall, prosjektleder i Gjøvik kommune har å dele?

Legg igjen din epost adresse her, så sender vi deg link til webinaret som foregår i slutten av april.

Har du spennene prosjekter du gjerne deler med oss i NorStella? Send oss en mail så tar vi kontakt.

Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Det ble ikke vårens vakreste eventyr - men høstens!

Jon Arve Risan, Styreleder NorStella

NorStella er en stiftelse. Stiftelser har vedtekter. For NorStella betyr det blant annet at vi avholder et årlig møte kalt Deltagerforum hvor fjorårets resultater og årets planer presenteres. I tillegg utpekes kandidater til et nytt styre. Årets evenement finner normalt sted i april, men i år er ingenting normalt – mere Coronalt.

Møtet er derfor flyttet til 20. august kl. 1630 – 1900, hos Polyteknisk Forening "Klubben",  sentralt i Oslo.

Årsberetning 2019 finner du i løpet av mai her.

Når de vedtektsfestede forhold er overstått, har vi i år bestemt oss for å bruke resten av møtet på en statusoppdatering på «Lovmessige hindre for digitalisering». Arbeidet med dette fortsetter ufortrødent videre, og vi har i løpet av det halvåret som har gått siden vi møtte Digitaliserings-ministeren passert flere viktige milepeler. Resultatet vil vi dele med deg! Kanskje har vi hatt ytterligere møter med KMD også på det tidspunktet. Vi har jo fått ny digitaliseringsminister.

Ikke lest rapporten enda? Du finner den her

Gå inn på Eventbrite - les mer om tid og sted og meld deg på.

Bli oppdatert med NorStella!

Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Caring Culture - viktigere enn noensinne!

Jon Arve Risan, Styreleder NorStella

Allerede i januar hadde Harvard Business Review (HBR) i sitt ukentlige nyhetsbrev søkelys på caring culture i betydningen en bedriftskultur som tar vare på sine medarbeidere. Fremsynt!

Bare et par måneder senere sto vi midt oppe i en situasjon som i høyeste grad krevde «caring» fra oss alle.

Les mer

 

Del
facebook Del
Tweet Tweet
Tweet Tips en venn
NORSTELLA (FOUNDATION FOR E-BUSINESS AND TRADE PROCEDURES, Postboks 70, 1371 ASKER
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo
Tweet